Crveni križ/krst općine Tuzla
Izbornik
Dešavanja
<< Oktobar 2021 >>
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Posljednje slike
Posljednji online korisnici
Vildana 260 Sedmica
Maisaa 338 Sedmica
azur niksic 391 Sedmica
Almedin 403 Sedmica
edo_96 403 Sedmica
@mir 417 Sedmica
miRz@ 426 Sedmica
mirha 444 Sedmica
Elmina 447 Sedmica
Majda 452 Sedmica
Prikaži više...
Pratite nas!

Prijavi se
Posljednji Video Klipovi
The Universal Declaration of Human Rights
http://www.humanr...center.org
Video o ljudskim pravima.

Ukupno pregleda: 35,865
Haiti Earthquake Aftermath Montage
Video o zemljotresu na Haitiju.
Ukupno pregleda: 66,604
Zajedno možemo napraviti nešto!
http://cktuzla.com.ba/images/slider3.jpg http://www.cktuzla.com.ba/images/100gcktz.png http://cktuzla.com.ba/images/slider2.jpg http://cktuzla.com.ba/images/slider1.jpg http://cktuzla.com.ba/images/slider4.jpg
Aktivnosti Službe zaštite i spašavanja za vrijeme stanja prirodne nesreće
Aktivnosti Službe zaštite i spašavanja za vrijeme stanja prirodne nesreće

Samim proglašenjem stanja prirodne nesreće na sjednici Vlade 05.02. 2012. godine mobilisana je Služba zaštite i spašavanja Crvenog križa/krsta općine Tuzla koja je u sastavu općinskog štaba Civilne zaštite.

Obzirom na ovakvo stanje koje je bilo alarmantno na prostoru cijele BiH pa i tuzlanskog kantona dovelo je do pune operativnosti u radu i Službe zaštite i spašavanja. Navedena Služba je za vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće preduzela sljedeće aktivnosti:

  • 06.02.2012. godine

Dostavljen je paket hrane u Mjesnu zajednicu „Centar“ za jednu osobu koja je u teškoj materijalnoj situaciji, a ne želi da bude izmještena u Prihvatni centar.

Jedan beskućnik se pojavio u Crveni križ tražeći pomoć, gdje smo odmah kontaktirali Centar za socijalni rad, te osobu predali njima na daljnju obradu i zbrinjavanje.

  •  07.02. 2012. godine

Služba zaštite i spašavanja je izvršila obilazak socijalno ugroženih osoba u naselju Tetima nedaleko od Gornje Tuzle. Tom prilikom izvršeno je čišćenje snijega ispred kuća socijalno ugroženih osoba te su istima uručeni paketi hrane. Posjećene osobe su ujedno i korisnici socijalne pomoći, a nisu bili u mogućnosti da preuzmu svoje pakete, zbog vremenskih neprilika.

  • 08.02.2012. godine

Služba zaštite i spašavanja dobila je informaciju da se u naselju Lamešići MZ Gornja Obodnica nalazi višečlana porodica do koje nije moguće doći. Obzirom da se radilo o bolesnim starijim osobama, ekipa navedene Službe je izvršila čišćenje prilaza kuće do glavne ceste, kako bi se omogućio pristup sanitetskim vozilima u slučaju potrebe.

Istoga dana je izvršena distribucija prehrambenih paketa u naselje Ljubače za 4 osobe u stanju socijalne potrebe koji su korisnici paketa Crvenog križa, a nisu bili u mogućnosti doći po iste.

  • 09.02.2012. godine

Po dojavi povjerenika mjesnih zajednica, Služba zaštite i spašavanja je obišla građane u stanju socijalne potrebe i to u mjesnim zajednicama Sjenjak, Simin Han, Kula, te su istima uručeni prehrambeni paketi

  •  10.02.2012. godine

Crveni križ/krst općine Tuzla vršio  je redovnu, mjesečnu distribuciju prehrambenih paketa, za socijalno ugrožene građane općine Tuzla 70 paketa  i 5 prehrambenih paketa koji su donirani od strane Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

  • 13.02. 2012. godine

Pripadnici Službe za zaštitu  i spašavanje Crvenog križa/krsta općine Tuzla su u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK i Crvenim križem TK posjetili Kolektivni centar „Mihatovići“ kojom prilikom je dostavljeno i uručeno 210 paketa prehrane koji su donacija Crvenog križa Švicarske.

Istog dana navedena Služba Crvenog križa/krsta općine Tuzla u saradnji sa predstavnicima udruženja „Inter primus“ iz Tuzle, je posjetila porodicu koja je u teškom materijalnom stanju, odnosno bez gotovo ikakvih uslova za život. Radi se o četveročlanoj porodici koja živi na prostoru mjesne zajednice Dragunja.

Ovom prilikom je uručena donacija u prehrambenim artiklima, ćebadima i madracima.Share This News
Social Sharing: Facebook Tweet This
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.