Crveni križ/krst općine Tuzla
Izbornik
Dešavanja
<< April 2021 >>
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Posljednje slike
Posljednji online korisnici
Vildana 233 Sedmica
Maisaa 312 Sedmica
azur niksic 364 Sedmica
Almedin 376 Sedmica
edo_96 377 Sedmica
@mir 390 Sedmica
miRz@ 399 Sedmica
mirha 417 Sedmica
Elmina 420 Sedmica
Majda 425 Sedmica
Prikaži više...
Pratite nas!

Prijavi se
Posljednji Video Klipovi
The Universal Declaration of Human Rights
http://www.humanr...center.org
Video o ljudskim pravima.

Ukupno pregleda: 33,739
Haiti Earthquake Aftermath Montage
Video o zemljotresu na Haitiju.
Ukupno pregleda: 63,530
Zajedno možemo napraviti nešto!
http://cktuzla.com.ba/images/slider3.jpg http://www.cktuzla.com.ba/images/100gcktz.png http://cktuzla.com.ba/images/slider2.jpg http://cktuzla.com.ba/images/slider1.jpg http://cktuzla.com.ba/images/slider4.jpg
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a
Obilježen Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a

 

 

 

 

                  Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a obilježava se od 1988. godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) prvog dana u mjesecu decembru s ciljem podizanja svijesti javnosti o toj bolesti, iskazivanja solidarnosti prema oboljelima, uticanja na smanjenje stigme i diskriminacije i skretanja pažnje na opasnosti koje donosi rizično ponašanje i širenje pandemije HIV-a.

 

Crveni križ/krst općine Tuzla započeo je sa  realizacijom  Projekata „Prevencija ovisnosti o psihoaktivnim supstancama“, te su po projektom predviđenim aktivnostima mladi Crvenog križa 1. decembar odlučili da obilježe  posjetom bolesnicima koji se nalaze na   Infektivnoj klinici JZU UKC – a  Tuzla, te su osoblju klinike uručili higijenske pakete za pacijente koji se liječe od spolno prenosivih infekcija i drugih zaraznih bolesti.

Volonteri  Crvenog križa/krsta općine Tuzla  kontinuirano i intenzivno rade na poslovima sprečavanja i suzbijanja HIV/AIDS-a, te  putem ovog projekta kroz različite promotivno - informativne aktivnosti ukazuju na problem HIV/AIDS-a, i prezentiraju zajednička nastojanja i postignuti napredak u području prevencije i  pomoći za oboljele od te bolesti.

1. 12. je  obilježen i dijeljenjem promotivnog materijala, Red ribbona, balona i bombona po tuzlanskim kafićima kako bi mladima skrenuli pažnju na ovu opaku bolest.
Crvenom trakom u obliku petlje (AIDS Awareness Ribbon ili jednostavnije Red Ribbon) iskazuje se osvještenost o problemima vezanim za HIV/AIDS, solidarnost s borbom protiv ove bolesti i odavanje počasti osobama koje su izgubile život zbog bolesti ili se još uvijek bore za život. 

 

Pozitivni stavovi o HIV pozitivnim osobama najvažniji su dio prevencije i zato nosite na sebi Red ribbon kao znak solidarnosti i tolerancije prema onima koji su često diskriminirani. 

 Share This News
Social Sharing: Facebook Tweet This
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.