Crveni križ/krst općine Tuzla
Izbornik
Dešavanja
<< Septembar 2021 >>
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Posljednje slike
Posljednji online korisnici
Vildana 256 Sedmica
Maisaa 335 Sedmica
azur niksic 387 Sedmica
Almedin 400 Sedmica
edo_96 400 Sedmica
@mir 414 Sedmica
miRz@ 422 Sedmica
mirha 441 Sedmica
Elmina 444 Sedmica
Majda 449 Sedmica
Prikaži više...
Pratite nas!

Prijavi se
Posljednji Video Klipovi
The Universal Declaration of Human Rights
http://www.humanr...center.org
Video o ljudskim pravima.

Ukupno pregleda: 35,478
Haiti Earthquake Aftermath Montage
Video o zemljotresu na Haitiju.
Ukupno pregleda: 66,263
Zajedno možemo napraviti nešto!
Obilježen 7. april Svjetski dan zdravlja
Obilježen 7. april Svjetski dan zdravlja
7. aprila svake godine obilježava se Svjetski dan zdravlja kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje. Cilj obilježavanja je između ostalog, da se skrene pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. aprila, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine. Tema pod kojom se ove godine obilježava Svjetski dan zdravlja je dijabetes, uz slogan „Pobijedimo dijabetes“.

Obilježen Svjetski dan bolesnika
Obilježen Svjetski dan bolesnika

U povodu Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11.2. Crveni križ/krst grada Tuzla upriličio je posjetu pacijentima koji se nalaze na Klinici za plućne bolesti i Psihijatrijskoj klinici UKC – a Tuzla. Tim povodom Stručna služba, mladi i aktivisti Crvenog križa/krsta grada Tuzla uručili su poklon pakete svim pacijentima na  klinikama a posebna namjera je i zahvaliti svima koji brinu o bolesnicima  - zdravstvenim, socijalnim i mnogim drugim djelatnicima i volonterima koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnika i njegove potrebe. 

Dan bolesnika ne bi trebao biti samo dan posjete bolesnika, starih, nemoćnih osoba i bolesne djece,  već dan kada bi svi bar nakratko podigli u sebi svijest, dan koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice.


Mališane u Crvenom križu grada Tuzla obradovao Djed Mraz
Mališane u Crvenom križu grada Tuzla obradovao Djed Mraz

Legenda o Djeda Mrazu govori o starcu bijele brade, koji za djecu predstavlja simbol novogodišnjih praznika i darivanja. Djed Mraz živi na Sjevernom polu, ima svoje pomoćnike patuljke i velike sanke koje vuku irvasi. On je jedna od najvećih dječijih radosti, jer predstavlja nagradu za njihovo 'lijepo ponašanje' tokom godine.


Uticaj aerozagađenja na zdravlje i mjere zaštite
Uticaj aerozagađenja na zdravlje i mjere zaštite

Zagađenje zraka je veliki ekološki rizik za zdravlje i procjenjuje se da godišnje uzrokuje oko 2 miliona slučajeva prerane smrti širom svijeta. Gotovo trećina stanovnika evropskih gradova je izložena zagađenosti zraka iznad granice koju dozvoljavaju propisi EU, navodi se u najnovijem izvještaju Evropske agencije za zaštitu čovjekove okoline (EEA).


Održana redovna Godišnja skupština
Održana redovna Godišnja skupština

16.12.2015. godine održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Crvenog križa/krsta grada Tuzla. Između ostalih tačaka dnevnog reda upriličena je dodjela Priznanja i zahvalnica za pravna i fizička lica za aktivnosti iskazane u toku 2015. godine.